Over mij

Aangenaam! Ik ben Han Peter Lucas, een zeer fanatieke triathleet ? Samen met mijn lieve vrouw en 2 boys ben ik woonachtig in Zwolle, in de wijk de Aalanden. Deze wijk biedt qua trainen veel mogelijkheden. Zomers kan ik er zwemmen in de weide Aa en in het buitengebied rondom het westerveldse bos, kan ik heerlijk hardlopen. De baan van AV PEC is om de hoek, hier doe ik mijn interval looptrainingen. Ook qua fietsen kun je hier in de omgeving perfect uit de voeten.

In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als Sales manager bij L-Acoustics voor de regio Benelux. L-Acoustics is een bedrijf dat professionale luidsprekers maakt. Onze producten worden wereldwijd ingezet op grote festivals, in het theaters en in poppodia.

Mijn sportieve loopbaan ben ik als waterpoloƫr begonnen bij het Ravijn in Nijverdal. Dit heb ik tot mijn 30ste fanatiek gedaan. Met de triathlon sport ben ik in 2011 begonnen . Allereerst begon ik met harlopen. Mijn vrouw was hiermee begonnen en dit leek mij ook wel wat. Ik wilde in ieder geval graag iets doen wat minder tijd zou kosten dan waterpolo.

Aangezien ik al redelijk kon zwemmen en het hardlopen ook steeds beter ging, groeide het idee om eens een triathlon te gaan doen. Na de aanschaf van een racefiets heb ik besloten om een 1/8ste triathlon te gaan doen en wel de UT Triathlon in 2011. In deze triathlon ben ik gefinished in een tijd van 1:01:17.

Ik vond dit zo tof om te doen, dat ik besloot om meerdere wedstrijden te gaan doen in regio.

Uiteindelijk is dit mijn tweede sportleven geworden. Regionaal heb ik diverse succes behaald op de achste- en kwart triathlon afstand. Meestal eindig ik wel op het podium. Na dit 8 jaar te hebben gedaan, besloot ik in 2020 om voor een hele traithlon (Ironman) te gaan. Door de Corona pandemie kon dit helaas niet doorgaan en is dit uitgesteld naar 2021. Dit werd de European championship Ironman Frankfurt.